slide
Talent voor Rotterdam

Talent voor Zorg en Welzijn

Talent voor Rotterdam draait vanaf 2013. Het pilot project Talent voor Zorg is feestelijk gestart in juni 2013 en op 1 september afgerond. Ondertussen nemen ca. 27 studenten van het Albeda College Zorg en Welzijn / Zadkine deel aan het traject. Door de aanpak via Talent voor Rotterdam maken ze hun opleiding af. Geen uitval !
Ze hebben eigen woonruimte op Zuid (IJsselmonde en Beverwaard); lopen daar stage bij Laurens Zorg en Aafje en krijgen coaching van FlexusJeugdplein. De werkgevers hanteren zoveel mogelijk dezelfde wijze van begeleiding als voor andere stagiaires. Maar er wordt wel scherper gelet op signalen buiten het werk die tot uitval kunnen leiden. Korte lijnen en snelle interventies.

zorg   De eerste 15 deelnemers hebben via de aanpak Talent voor Rotterdam hun Startkwalificatie behaald. Ca. 60 % studeert verder van niv 3. naar niv. 4. Anderen gaan aan het werk, of kiezen voor een andere studierichting. Ondertussen zijn ook leerlingen geselecteerd op niv. 3 en 4. voor de aanpak van Talent voor Rotterdam.
zorg2

zorg3

Spreekt dit je aan? » Neem contact op!

Jongeren vertellen

Test1

Wat vinden jongeren van TvR, kijk de video op de homepage!
Silvia Reijngoudt - 18 jaar